Hesperiden Hof
Hei 8A
5991 PC Baarlo Nederland

Hesperiden Hof

landschapstuin

Liefhebberstuin van 10.000 m² met veel bijzondere bomen en planten onderverdeeld in voortuin, leeftuin, vijvertuin, een stukje bos en een extra tuin met vruchtdragende bomen en kruidachtige planten.

Kort geleden trof u in de voortuin bijzonder kunstig gesnoeide buxushaagjes en een beplanting van een uitgekiende combinatie van eenjarigen. Vanwege de hardnekkige schimmelziekte Cylindrocladium hebben wij met pijn in ons hart véél buxushaagjes uit de tuin verwijderd en hiervoor een alternatief gezocht. Zo ook in de voortuin en op dit moment, nu ik deze info aan het schrijven ben, weet ik nog niet precies hoe het er uit gaat zien maar denk aan een mooi langbloeiende soort wintervaste plant waarmee we de haagjes gaan vervangen.

In de leeftuin achter het huis gedijen prachtige oude kuipplanten op de terrassen en in de borders. Vervolgens komt u in de vijvertuin met terras op het water waar het genieten is van de geluiden van water en vooral vogels. Na een korte wandeling door het bos, dat de laatste jaren steeds sfeervoller geworden is door aanplant met geschikte planten, komt u in een tuin, verdeeld in vakken waarin vruchtdragende bomen en kruidachtige planten staan. Inmiddels bent u 200 meter verder en tijdens uw terug wandeling komt u langs de 60 m. lange fruithaag met allerlei soorten appels, peren, kersen enz.
In de oranjerie, of op een van de terrassen buiten, kunt u nagenieten met koffie of thee en appelgebak uit eigen keuken.
Er zijn een aantal bijzondere planten, meststoffen, Honing van eigen imkerij en eigen gevlochten manden te koop.

U kunt onze tuin bezoeken in 2017 op 11 juni van 10.00 – 17.00 uur, we vieren dan het 15 jarig bestaan van de Hesperiden Hof.
Op 24 en 25 juni, op deze datum is onze tuin gezamenlijk met verschillende Belgische tuinen te bezoeken van 10.00 – 17.00 uur.
Verder is onze tuin dagelijks op afspraak te bezoeken vanaf eind mei t/m augustus.

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Dagelijks geopend op afspraak in juni, juli en augustus.
  • 6,00

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons