Loes en Rob Halsema
Hazenkampseweg 114
6531 NN Nijmegen Nederland

Loes en Rob Halsema

stadstuin

Toen we 35 jaar geleden dit huis kochten, was dat voornamelijk, om de voor stadse begrippen, grote tuin. De tuin was een pijpenla, 30 meter lang en 6,50 m breed en bestond uit een (stoep)tegelpad naar achteren, een grasveld en een smalle border met afrikaantjes.
We keken daar doorheen en begonnen al snel plannen te maken. We lieten paden aanleggen van oude klinkertjes, plantten onze eerste buxus (later kwam er veel meer bij) en legden in het achterste stuk van de tuin een moestuin aan. Ook kwam er een groot terras waar een mooi prieel op is geplaatst.
Door de jaren heen kwam er een vijver, ontstonden er borders met veel vaste planten (voornamelijk in de tinten roze, wit, blauw), plaatsten we een schutting en werd de moestuin opgeheven.

Het terras grenzend aan de keuken kreeg een mooie overkapping en het houtwerk werd mediterraans blauw geschilderd. Op de overdekte veranda met ‘hanging baskets’ is het goed toeven en waant men zich tijdens een fikse regenbui een beetje in de tropen.
We stopten veel energie, tijd en vooral liefde in de tuin en zo ontstond een tuin waarin we ons happy voelen. Er is altijd veel in te doen, maar we kunnen ook met een boekje en glaasje wijn zitten en genieten van alle planten en bloemen en van het “leven” in de vijver (kikkers, salamanders en libellen).
Toen een paar jaar geleden de buxusmot op visite kwam, namen we het drastische besluit om alle buxus te verwijderen. Het deed even zeer, want sommige buxus was 20/25 jaar oud, maar het leverde ook ruimte op.

Onze voortuin is 10 meter groot, ook daar hebben we de buxus verwijderd. Omdat de jaren beginnen te tellen en we minder onderhoud willen hebben, hebben we daar verleden jaar 2 borders aangeplant met een bodembedekker en enkele hoge grassen (Miscanthus sinensis kleine Silberspinne). In het voorjaar verwelkomen de crocussen de gele tête-à-tête narcisjes, de blauwe druifjes en vergeet-mij-nietjes, de lente.
Onze tuin is door de jaren heen veranderd in een klein paradijsje, we hopen hier nog heel lang in bezig te kunnen zijn. U bent van harte welkom om met ons mee te genieten!

Deze tuin is onderdeel van een kleine 30 tuinen die op 8 juni a.s. op de Open Dag van de Nijmeegse Stadstuinen open zijn. Zie voor nadere informatie: www.nijmeegsestadstuinen.nl

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Deze tuin is onderdeel van een kleine 30 tuinen die op 8 juni a.s. op de Open Dag van de Nijmeegse Stadstuinen open zijn. Zie voor nadere informatie: www.nijmeegsestadstuinen.nl
  • 3,00 voor brochure (toegang tot alle 30 tuinen)
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Koffie te krijgen
  • Overigen te koop

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons