Ecologische Cottage tuin
Noordweg 51
4356 EB Oostkapelle Netherlands

Ecologische Cottage tuin

landschapstuin

De ecologische tuin ligt buiten het dorp Oostkapelle. Dicht tegen het natuurgebied de Manteling aan en op korte afstand van zee. De tuin van 3000m2 ligt op een oude kreekrug en voormalige kustwal. Ze is omsloten door een dichte windsingel, met op sommige plaatsen doorkijkjes over het land.

In de tuin is de laatste jaren veel veranderd. Door ziekte in de buxus en ons besluit daartegen niet te spuiten, zijn de meeste verdwenen. Het was het begin van een grote uitdaging. De tuin als leefgebied en het samenspel tussen mens en dier is gebleven. Het werken met contrasten blijft boeiend. Weelderige plantengroei binnen strakke lijnen.

Achter het huis, een voormalige boerderijtje, ligt de bloementuin. Gescheiden door een oprit ligt aan de andere kant een veld met fruitbomen, de moestuin en de kruidentuin. Daar achter begint de natuurlijk ogende tuin. Het gras laten we hier groeien en wordt een hooguit twee keer per jaar gemaaid. In het voorjaar groeien er veel bollen tussen het gras. Een prachtig zicht, wanneer deze in bloei staan. Er ligt een veedrinkput. Verder vind je tussen de struiken en onder de bomen veel stinzen planten en verwilderingsbollen. Ook schaduw minnende planten groeien er en veel Helleborus Oriëntalis in allerlei kleurscharkeringen. We streven naar biodiversiteit in de opzet en het onderhoud van onze tuin. Dat maakt de tuin en het werken erin extra boeiend.

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
De tuin is open tijdens - de Zeeuwse Bloembollenroute op 19 en 20 april 2019 van 10.00 - 17.00 uur - de Zeeuwse Tuin 2 daagse op 21 en 22 juni 2019 van 10.00 - 17.00 uur. Verder kunt u de tuin tot juli bezoeken met een groep op aanvraag.
  • 3,50
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons