Zintuinen
Groenstraat 22A
5085 EE Esbeek Nederland

Zintuinen

landschapstuin

Bij Zintuinen gaat het om tuingenieten met al je zintuigen. Behalve dat de tuin er mooi uit ziet vinden wij het ook belangrijk dat het er lekker ruikt en dat er eetbare gewassen zijn. Verder is het gewoon een fijne plek om te zijn. De lijnen op zich zijn strak maar de invulling daarbinnen is ongedwongen. Hier kunnen en mogen planten hun gang gaan.

Bij Zintuinen geen grote vlakken met veel van hetzelfde. Er staan veel verschillende soorten door en bij elkaar. Biodiversiteit vinden we belangrijk en de planten zijn zo veel mogelijk gericht op voedselvoorziening voor Bijen, Hommels, Vlinders & Vogels. De laatste jaren passen we steeds meer inheemse planten toe. Ook experimenteren we met enkele (on)kruiden waartegen we steeds aan het vechten zijn geweest. We kijken nu of we deze kunnen integreren in de tuin. Hierdoor hebben we minder werk en wordt de tuin steeds natuurlijker.

Op onze kleinschalige kwekerij vermeerderen we planten die al in de tuin staan en kweken we planten op uit zaad die we nog in de tuin willen planten. Dit alles in biologische potgrond en zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De planten die we te veel hebben verkopen in onze verkoophoek.

Koffie & thee schenken we op onze gezellige terrasjes en bij slecht weer binnen bij de houtkachel.

Ook leuk: twee deuren verderop vind je Perkplanten kwekerij Van Dommelen. Gezellig om dit te combineren (kijk even naar de openingstijden, zij zijn niet de hele zomer open. (www.vandommelenbloemen.nl).

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Van 11-08-21 t/m 30-09-21
Op Afspraak
Tijdelijk gesloten
  • 2,50 incl. koffie/thee
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Rolstoelvriendelijk
  • Koffie te krijgen
  • Planten te koop
  • Overigen te koop
  • Levende tuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons