Ideeëntuin Tomkehôf
Sint Baronstraat 7
8434 NS Waskemeer Nederland
0516-420401   06-22812612
Routeinformatie

Aan doodlopend weggetje buiten bebouwde kom, na ±500 meter aan rechterkant.

Ideeëntuin Tomkehôf

landschapstuin

De in het buitengebied gelegen tuin is 2270 m² groot en omvat een grote vijver met moeras, kiezelstrandje, rotstuin en waterloopje op zonne-energie en diverse borders zoals een regenboogborder, drie prairieborders, een gemengde border, enkele schaduwhoekjes en een voortuin met rotsplanten in betonnen plantringen. Het terras wordt omzoomd door een pergola met Wisteria floribunda, Campsis taglibuana ‘Mme Galen’, Clematis montana, Rosa Sympathy, Rosa Golden Showers etc. De (productie)moestuin ligt centraal en niet te ver van de keuken. De tuin is niet overal “netjes” en bij het kiezen van de beplanting wordt rekening gehouden met vlinders en bijen. Gevolg: een zeer rijk dierenleven (ruim 30 vogelsoorten – vaste gasten en toevallige passanten – zijn er waargenomen alsmede kikkers, salamanders, allerlei soorten vlinders, hommels, zweefvliegen, bijen, libellen en waterjuffers). Aan een van de kleinste vogeltjes ontleent de tuin zijn naam: het winterkoninkje (in het Fries: tomke). Dit vogeltje is vrijwel het hele jaar nadrukkelijk in de tuin aanwezig, meestal met luide zang zijn territorium verdedigend. Het tweede deel van de tuinnaam is het Friese woord voor boomgaard. Lees ook de blog op de website!

Openingstijden
Vandaag
geopend
6 mei t/m 28 september 2024
Op afspraak
Op afspraak
Woensdag
10.00
16.00 uur
Op afspraak
Op afspraak
Zaterdag
10.00
16.00 uur
LET OP! Openingstijden komen in de praktijk vaak NIET overeen met aanduiding 'open' of 'gesloten' op deze website. Kijk dus ALTIJD op de website van de tuin zelf (onder ‘Contact’); afwijkingen worden alleen daar vermeld). Algemeen: ma di do vr op afspraak, wo en za 10.00 tot 16.00 uur, bij bord ‘open’ en geopend hek.
  • € 3,00 inclusief plantenlijst en informatieboekje. Seizoenbelevingskaart € 10,00 (4x entree op 4 verschillende data). Groepen alleen op afspraak. Organisatiekosten € 10,00 per groep t/m 10 personen, € 15,00 vanaf 11 personen.
  • Toegankelijk v. groepen
  • Toilet beschikbaar
  • Koffie/thee te krijgen
  • Planten te koop
  • Overige te koop
  • Levende tuin
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?