Ideeëntuin Tomkehôf
Sint Baronstraat 7
8434 NS Waskemeer Nederland
Routebeschrijving

Aan doodlopend weggetje buiten bebouwde kom, na ±500 meter aan rechterkant.

Ideeëntuin Tomkehôf

landschapstuin

De in het buitengebied gelegen tuin is 2270 m² groot en omvat een grote vijver met moeras, kiezelstrandje, rotstuin en waterloopje op zonne-energie en diverse borders zoals een regenboogborder, drie prairieborders, een gemengde border, enkele schaduwhoekjes en een voortuin met rotsplanten in betonnen plantringen. Het terras wordt omzoomd door een pergola met Wisteria floribunda, Campsis taglibuana ‘Mme Galen’, Clematis montana, Rosa Sympathy, Rosa Golden Showers etc. De (productie)moestuin ligt centraal en niet te ver van de keuken. De tuin is niet overal “netjes” en bij het kiezen van de beplanting wordt rekening gehouden met vlinders en bijen. Gevolg: een zeer rijk dierenleven (ruim 30 vogelsoorten – vaste gasten en toevallige passanten – zijn er waargenomen alsmede kikkers, salamanders, allerlei soorten vlinders, hommels, zweefvliegen, bijen, libellen en waterjuffers). Aan een van de kleinste vogeltjes ontleent de tuin zijn naam: het winterkoninkje (in het Fries: tomke). Dit vogeltje is vrijwel het hele jaar nadrukkelijk in de tuin aanwezig, meestal met luide zang zijn territorium verdedigend. Het tweede deel van de tuinnaam is het Friese woord voor boomgaard. Lees ook de blog op de website!

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Van 01-05-21 t/m 01-10-21
Woensdag
10.00
16.00
Zaterdag
10.00
16.00
De tuin is open bij bord "open" en geopend hek. Let op! Afwijkingen op openingstijden worden vermeld op website onder "Contact".
  • 3,00 inclusief plantenlijst en informatieboekje. Seizoenbelevingskaart € 10,00 (4x entree op 4 verschillende data). Groepen alleen op afspraak. Organisatiekosten € 10,00 per groep t/m 10 personen, € 15,00 vanaf 11 personen.
  • Toegankelijk v. groepen
  • Koffie te krijgen
  • Planten te koop
  • Overigen te koop
  • Levende tuin
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons