de 7 populieren
Swammerdampad 91
Leiden Netherlands
0715237256  
Routeinformatie

U gaat aan de achterzijde van station leiden centraal naar buiten en het eerste wat u ziet is een 4 meter hoge sculptuur van Wolkers geinspireerd door rembrandt . Daarna loopt u een stukje westwaarts de rijnsburgerweg op tot aan het monumentale standbeeld van Boerhaave. Daar gaat u de Boerhaavelaan in en na 200 meter vindt u het swammerdampad aan uw rechterzijde.

de 7 populieren

stadstuin

De 7 populieren is een stadstuin van ca. 500 m2 op 10 minuten lopen van station centraal Leiden. Er staan ca. 25 sculpturen van (portugese) natuursteen, Cor Ten en Al. Vandaar dat de tuin een beeldentuin wordt genoemd. In de foto’s die u hierbij vindt is de nadruk gelegd op deeen weergave van de sculpturen. Exotische planten komen er niet in voor, het is een tuin zonder gazon die vrijwel het gehele jaar door groen blijft. In de tuin staan de 7 populieren die inmiddels meer dan 50 jaar oud zijn. Ook vindt U veel bodembedekkers en winter heide.
Voordat u op het Swammerdampad 91 bent gearriveerd moet u eerst een parkeerterrein oversteken dat achter een blauw electronisch hek is gelegen, waarna u voor een eveneens blauw tuinhek komt te staan. U belt aan bij de naastgelegen voordeur en wij zetten vervolgens de koffie machine voor U aan.

Openingstijden
Open op
afspraak
1 januari t/m 31 december 2023
Op afspraak
11.00
17.00
alle werkdagen open van 11.00 uur to 17.00 uur maar wel even bellen of mailen naar jjmvanasselt@gmail.com
  • 2,50 euro p.p. inclusief koffie/thee/lekkernij
  • Korting voor leden
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Toilet beschikbaar
  • Koffie/thee te krijgen
  • Kunst te koop
  • Stadstuin
  • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?