De Aardigheyt
Noortheylaan 13
2263 KD Leidschendam Nederland
06-51093275
Routeinformatie

Parkeren kan langs de Buitenvoorde, een zijweg van de Noortheylaan, of kom met de fiets of de bus (EBS bus 45 of 46, halte Vlindertuin).

De Aardigheyt

kwekerij

De moerplantentuin
Kwekers van vaste planten hebben allemaal een tuin waarin de ‘moerplanten’ staan: dat zijn die planten waarvan we stekken afnemen, of die we scheuren in het voorjaar. Dat wordt de moerplantentuin genoemd. Onze privétuin is tegelijk mijn moerplantentuin. Ik heb deze zelf aangelegd en daarbij in de verschillende borders rekening gehouden met de mate van (verwachte) vochtigheid en schaduw. Tegelijk heb ik per border een ander kleurenschema toegepast, en daarnaast steeds contrasten in bloemvorm, bladvorm, structuur (ook in de winter) en bloeitijd aangebracht.

De voortuin is een echte prairietuin geworden, met robuuste planten, die niet veel zorg nodig hebben, en veel grassen.

De zijtuin heeft het karakter gekregen van een boomgaard, met drie fruitbomen en bessenstruiken, omringt met voornamelijk voorjaarsbloeiende geraniums, narcissen en camassia’s.In de achtertuin, waar onze woonkamer op uitkijkt, is het gazon omgeven door borders met planten die echte zonaanbidders zijn. Ze ligt op het zuiden en is nu al mijn ‘klimaatproeftuin’. Alle planten die het daar goed doen, zijn warmte en droogtebestendig.

In het achterste deel bevindt zich de vijver, met daaromheen de meest vochtminnende planten. De tuin is te bezichtigen op afspraak en tijdens de openingsuren van de kwekerij (wel even melden bij mij!). Van alle soorten zijn de namen met bordjes aangegeven, dat je daar kan zien hoe ze zullen uitgroeien en bloeien.
Bezoek ook de website: aardigheyt.nl
Komt u van ver, dan is het verstandig eerst even contact op te nemen, om zeker te zijn dat ik er ben.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
1 april t/m 1 oktober 2023
Vrijdag
13.00
17.00
Zaterdag
13.30
17.30
Groepen alleen op afspraak.
  • Gratis
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Planten te koop
  • Kwekerij
  • Modeltuinen
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?