De Boergondische Tuijn
Noordkant 17
5845 EX Sint Anthonis Nederland
Routebeschrijving

Via de A73 rijdt u richting St.Anthonis. Op de rotonde de eerste afslag. Na de kerk de eerste weg rechts. Dit is de Peter Zuidstraat. Deze gaat over op de Noordkant. Net in het buitengebied vindt u aan de linkerkant “de Boergondische Tuijn” op Noordkant 17 5845EX St.Anthonis.

Vanaf Gemert (N272) neemt u op de rotonde de afslag richting St.Anthonis. Na de kerk de eerste weg rechts. Dit is de Peter Zuidstraat. Deze gaat over op de Noordkant. Net in het buitengebied vindt u aan de linkerkant “de Boergondische Tuijn” op Noordkant 17 5845EX St.Anthonis.

Vanaf Mill- St.Anthonis (N602) neemt u voor de kerk de eerste weg links. Dit is de Peter Zuidstraat. Deze gaat over op de Noordkant. Net in het buitengebied vindt u aan de linkerkant “de Boergondische Tuijn” op Noordkant 17 5845EX St.Anthonis.

De Boergondische Tuijn

landschapstuin

De Boergondische Tuijn
Landschapstuin
Genieten van de Brabantse gastvrijheid, -culinaire verwennerijen en gemoedelijkheid in een bijzondere tuin!
Aan een rustig landweggetje in het buitengebied van St.Anthonis vindt u “de Boergondische Tuijn”.
Een bijzondere tuin waarin u o.a. een oude boomgaard, een biologische Moe’stuin, de Tuijnkamer, een kas, stal “de Brocanterie”, een bijzondere siertuin “Art-boretum”, met vele natuurlijke kunstobjecten en een kunstuitleen vindt.
In ”de Boomgaerd” ziet u verschillende oude hoogstamfruitbomen.
Zoals De Brabantse Bellefleur, Notarisappel, Sterappel Kweeperen, en Rode Goudreinet.

In “Moe’stuin”wordt op biologische wijze gewerkt met de Kosmosagenda van Maria Thun. Aan de hand van de stand van de zon, maan en planeten wordt er gezaaid, bewerkt en geoogst.
In deze bourgondische tuin vindt u een groot scala aan diverse bijzondere (vergeten-) groenten, fruit, eetbare bloemen, kruiden, een grote diversiteit aan verschillende rassen paprika’s en pepertjes en meer dan 165 verschillende soorten tomaten!
Biologisch dat dit lekkerder is!

In de stal “de Brocanterie” kunt u inmaakproducten kopen uit de biologische moestuin en boomgaard.

In de bijzondere siertuin “Art-boretum” bevindt zich een pinetum; een bijzondere verzameling aan coniferen, naaldbomen en struiken, waartussen (natuurlijke) kunstobjecten staan.

Op de diversen terrasjes, een prieeltje en de gezellige “Tuijnkamer”, kunt u genieten van de culinaire specialiteiten uit eigen moestuin.
Een ideale accommodatie om met familie, vrienden of een bedrijfsuitje te verblijven en u lekker te laten verwennen in een gezellige en gemoedelijke sfeer!
Wij kunnen diverse activiteiten en workshops (tuin-gerelateerde, culinair koken, bloemschikken, schilderen, etc.) voor u verzorgen. In combinatie met koffie en kruidenthee uit eigen tuin en huisgemaakt gebak, een soepenbuffet, lunch, bijzondere High-Tea of BBQ.

De volgende activiteiten staan op de planning;

24 april workshop; “Hoe zet je een moestuin op”- 10.00-14.00 €35,- p.p. inclusief uitgebreide lunch.
2-8-9 mei Bijzondere Moestuinplantenmarkt 11.00-17.00 gratis entree
verkoop van diverse bijzondere (vergeten-) groenten, fruit, eetbare bloemen, kruiden, een grote diversiteit aan verschillende rassen paprika’s en pepertjes en meer dan 165 verschillende soorten tomaten!

Bloemschikworkshop met een zeer uitgebreide zoete en hartige Kerst-High-Tea;
13-14-16-20-21-23 december van 13.30-17.30 uur €47,50 p.p. inclusief alle materialen, rondleiding en uitgebreide Kerst-High-Tea.
Wij kunnen voor u een onvergetelijk verblijf organiseren voor elke wens en ieder budget!

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Van 01-04-21 t/m 31-10-21
Donderdag
11.00
17.00
Op Afspraak
Elke donderdag van april t/m oktober zijn wij geopend van 11.00 tot 17.00 uur en soms op een zaterdag of zondag (zie website) en verder op afspraak
  • 4,50 (incl. koffie/thee en rondleiding)
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Rolstoelvriendelijk
  • Koffie te krijgen
  • Planten te koop
  • Honden toegestaan
  • Levende tuin
  • Landschapstuin
  • Kwekerij
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons