De Doolman
Oudekamerseweg 22
4451 NC Heinkenszand Nederland

De Doolman

landschapstuin

Oppervlakte kavel 1.250 m², in ontwikkeling sinds 2011.
Geïnspireerd door de tuinen van Piet Oudolf , Mien Ruys en Madelien van Hasselt hebben we zelf een ontwerp gemaakt voor onze tuin. Vervolgens hebben we in de jaren erna ook de hele tuin zelf aangelegd.

Gekozen is voor een strakke tuin qua lijnen spel van de paden en een losse tuin qua beplanting, met veel soorten bloemen en grassen, die het hele jaar door interessant moet zijn.

In het voorjaar de witte sneeuwklokjes, de blauwe vergeet-me-nietjes met bijpassende tulpen in de voortuin. In de zomer met de bloeiende heleniums, hemerocallissen, persicaria’s, crocosmia’s aangevuld met eenjarige. De herfst met de verkleurende grassen sedums, asters en chrysanten. Het winterbeeld van de afstervende bloemknoppen.

Er wordt getuinierd op kleur, maar er is ook gezocht naar een aansluiting met de natuur om ons heen, het prachtige landschap van de Zak van Beveland in het bijzonder de Doolman met het wuivend riet langs de weel.
De voortuinborder (oostgevel) is qua kleurstelling roze, blauw en donkerrood, met centraal in de voor tuin een wit met zachtgele border.
Recht op de kopgevel van het huis (de zuidgevel) een hotborder opgebouwd uit 3 kleine borders ca. 3×4 m2 links en een grotere border van ca. 3×15 m2 rechts. Van deze border in rood, oranje geel wordt je zelfs op sombere dagen vrolijk.
De slootborder (westgevel) ca. 6×20 m2 heeft weer een andere kleurstelling met meer blauw, lila, roze en paars.
Achter het huis hebben we een houten terras tegen de sloot aan met daarin verwerkt een pruimenboom aansluitend op de groente tuin
Bij de achtergevel (Noordzijde) hebben we verhoogde bakken gemaakt voor de groente en kruidentuin, tevens staat daar ook een broeikasje voor de tomaatjes en druiven.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
22 en 23 april 2022
Vrijdag
Zaterdag
3 en 4 juni 2022
Zaterdag
Zondag
24 en 25 juni 2022
Vrijdag
Zaterdag
24 en 25 augustus 2022
Woensdag
Donderdag
Groepen op afspraak
  • 4.00 (incl. koffie/thee en rondleiding)
  • Toegankelijk v. groepen
  • Koffie/thee te krijgen
  • Levende tuin
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?