De Goudbek
Tsjerkestrjitte 4
9145 RE Ternaard Netherlands
+31651288201
Routeinformatie

De Goudbek ligt in het hart van het dorp, tegenover de Grutte Tsjerke en het oude kerkhof. Hier in april een overvloed aan bostulpen, de Fryske wylde tulp!

De Goudbek

landschapstuin

In Noordoost Friesland ligt deze voormalige pastorie (1868). Naar een ontwerp van Carrie Preston wordt vanaf 2020 een nieuwe stinzentuin aangelegd, waarbij de zee en het wad als inspiratie dienen. Veel bollen in het (vroege) voorjaar. Ook in andere seizoenen is deze tuin, hoewel nog volop in ontwikkeling, zeker een bezoek waard. Vóór het huis ligt binnen de beukenhaag een weelderige border in de kleuren van de zonsondergang (donkerrood, oranje, paars). Langs het huis liggen een stobbentuin met bijzondere varen en de oranjerie. Direct achter het huis twee groter borders met o.a. grassen en irissen. Hier veel wit en blauw. Meer naar achter wordt de tuin natuurlijker, met een boomgaard en een stinzenweide. Vanaf het antieke prieel leidt een schaduwlaantje (in het voorjaar vol met tulpen) naar een oude, driestammige es. In 2023 worden verschillende pergola’s aangelegd.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
17 en 18 juni 2023
Zaterdag
10.00
17.00
Zondag
10.00
17.00
Gratis toegang op 17 en 18 juni! Groepen alleen op afspraak.
  • 5,- als het bord 'Open Tuin' aan de weg staat en 'op goed geluk'. Inclusief koffie of thee met lekkernij en rondleiding
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?