De Jagertjeshof
Gravenweg 8
7611 BW Aadorp Nederland
0638466330

De Jagertjeshof

kwekerij

Tuin en hobbykwekerij De Jagertjeshof zijn genoemd naar voormalig café-restaurant ‘Het Jagertje‘ in Aadorp (Twente) waar we 28 jaar hebben gewoond. Inmiddels zijn wij – Nico en Giny de Jong – en de tuin met de kwekerij verhuisd naar een ruime locatie 3 huizen verderop in dezelfde straat, Gravenweg 8. Hier hebben we 5500 m2 tot onze beschikking. Langzaam groeit onze nieuwe tuin op de plek waar vroeger een boerderij en een boomgaardje was.

De tuin is vooral een spontane tuin tjokvol met bloemen. Geen strak plan, geen borders op kleur. Een zonnige tuin waar je zelf doorheen kunt zwerven. Met een heerlijk zitje in de schaduw onder de appelbomen, fijn voor warme dagen.

Naast de planten die zelf hun plekje kiezen zoals stokrozen, riddersporen, papavers, vlasleeuwebekjes, dropplanten en verbena‘s treft u onder andere een ruime collectie Penstemons aan. Maar ook diverse Salvia‘s, Heleniums, Erysimums, uiteraard Dierama‘s en nog heel veel andere planten.

In 2013 ben ik met de hobbykwekerij begonnen. Mijn grote droom! Hier geniet ik elke dag van. Zaaien, stekken, delen. Nieuwe planten langzaam de tijd gunnen om mooi en sterk te worden. Bakken vol met zaailingen in de vensterbanken. Heerlijk.
Elk jaar speur ik het internet af op zoek naar planten die me de moeite waard lijken. Naast Dierama‘s kweek ik vooral vaste planten en eenjarigen die je niet overal tegenkomt. Alles wat ik uitzoek om te zaaien zet ik zelf ook in de tuin zodat je kunt zien hoe de planten groeien en bloeien in de borders.

In 2013 begon ook de liefde voor Dierama‘s (Engelhengel), een soort bloeiend gras. Op slag verliefd geworden op deze plant tijdens een vakantie in Engeland. Heb je ze eenmaal zien bloeien, dan moet je wel haast vallen voor de bungelende klokjesbloemen aan de lange aren die bij elk zuchtje wind bewegen.
In de borders vindt u alle soorten Dierama‘s die ik heb verzameld en gezaaid. Het is een groeiend project, elk jaar bloeien er meer en grotere pollen met veel aren. Prachtig!
U bent van harte welkom in onze tuin en in de kwekerij!

  • 2,50 (voor groepen met een rondleiding - kwekerij bezoek is gratis
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?