De Jagertjeshof
Gravenweg 2
7611 BW Aadorp Nederland

De Jagertjeshof

kwekerij

De tuin en hobbykwekerij zijn genoemd naar café-restaurant ‘Het Jagertje’. Vroeger bekend in deze omgeving en nu al 27 jaar ons woonhuis. Na de noodzakelijkste verbouwingen begonnen we al vrij snel met het aanleggen van de tuin. Ook een vijver moest er komen en wat hebben we daar al veel plezier van gehad: soms zit er zelfs een ijsvogeltje te speuren naar vis.
De tuin is vooral een tuin tjokvol met bloemen. Geen strak plan, geen borders op kleur. Alles wat ik uitzoek om te zaaien zet ik zelf ook in de tuin. En wat ik elk jaar toch de kers op de taart vind zijn de planten die zelf hun plekje kiezen: stokrozen, riddersporen, Papavers, vlasleeuwebekjes, dropplanten, Verbena’s en alles wat zich verder nog uitzaait.

ln 2013 is de hobbykwekerij erbij gekomen. Ik probeer vooral vaste planten en eenjarigen te kweken die je niet overal tegenkomt.

In dat jaar begon ook de liefde voor Dierama’s (Engelhengel), een soort bloeiend gras. Op slag verliefd geworden op deze plant tijdens een vakantie in Engeland. Heb je ze eenmaal zien bloeien, dan moet je wel haast vallen voor de bungelende klokjesbloemen aan de lange aren die bij elk zuchtje wind bewegen. Verderop in de straat ligt sinds 2015 een proefveldje met alle soorten Dierama’s die ik heb verzameld en gezaaid. Het is een groeiend project, in 2015 hebben de eerste planten gebloeid en elk jaar bloeien er meer.

U bent van harte welkom in onze tuin, op het proefveld en in de kwekerij.

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Van 01-01 t/m 01-01
Op Afspraak
Van 04-01 t/m 01-01
Donderdag
13.00
16.00
Vrijdag
13.00
16.00
Zaterdag
10.00
16.00
Van 10-01 t/m 01-01
Op Afspraak
U kunt eventueel een kopje koffie of thee drinken op onze veranda. Buiten de openingstijden kunt u ook langskomen na telefonische afspraak. Tuingroepen zijn van harte welkom (wel graag telefonisch melden).
  • 1,50 (voor groepen met een rondleiding - kwekerij bezoek is gratis

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons