De Vertakking Tuinen
Binnendijk 73
9256 HL Ryptsjerk Nederland
Routeinformatie

Op de N355 vanaf de richtingen Leeuwarden en Hurdegaryp neemt u bij de stoplichten de afslag N361 richting Dokkum. U neemt de 2e afslag rechts, de Breedyk. Bij de Y-splitsing houdt u rechts aan, dit is de Binnendyk. Iets verderop vindt u de Vertakking aan uw rechterhand. Er is ruime gratis parkeergelegenheid.
Vanaf Leeuwarden kunt u vanaf het busstation bus 51 van Arriva nemen richting Dokkum, halte Breedyk. Vanaf hier is het 13 minuten lopen.

De Vertakking Tuinen

modeltuinen

De tuinen van de Vertakking zijn ca. 25 jaar geleden onder architectuur aangelegd rond de monumentale boerderij van de Vertakking in het Friese Ryptsjerk. De tuinen beslaan ca. 1 ha en bestaan uit o.a. siertuinen, vijvers, een groentetuin, een kruidentuin, pluktuin, boomgaard met wilde flora en dierenverblijven. Het is er heerlijk wandelen over kleine paadjes tussen prachtige borders en verspreid over de tuinen staan bankjes waar u kunt genieten van de bloemen en planten om u heen.
In het voorjaar bloeien de duizenden in de herfst geplante bollen en in de zomer worden er eigen gekweekte groente, fruit en tuinplanten verkocht. Bij de boerderij is theeschenkerij de Útspanning gevestigd waar bezoekers aan de tuin terecht kunnen voor een hapje en drankje De tuinen zijn het hele jaar toegankelijk. Rondleidingen aan groepen worden op afspraak gegeven.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
3 januari t/m 31 december 2022
Maandag
13.00
17.30
Dinsdag
10.00
17.30
Woensdag
10.00
17.30
Donderdag
10.00
17.30
Vrijdag
10.00
17.30
Zaterdag
10.00
17.00
Groepen uitsluitend op afspraak. Kosten afhankelijk van arrangement.
  • Gratis
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Koffie/thee te krijgen
  • Planten te koop
  • Modeltuinen
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?