Emely’s Tuin
Bospad 22
2374 BT Oud Ade Nederland
071-5012590   06-47015540
Routeinformatie

Vanaf de A4 (afslag 6 – Hoogmade / Leiderdorp / Leiden Noord) de N446 richting Leiden Noord / Oud Ade nemen. Meteen na de rotonde aan de zuidkant van de A4 rechtsaf de afrit naar de Pannenkoekboerderij nemen. Rechts aanhouden en de Zuidzijderweg vervolgen (langs de de eerste parkeerplaats en de hoogspanningsmast) en na ca 300 meter linksaf slaan naar het Bospad. Dit is bij Fietsknooppunt 72.
Op het doodlopende Bospad na ca 100 meter parkeren (parkeerplaats aan de linkerkant).
De tuin bevindt zich dan ca 50 meter verderop aan de rechterkant

Emely’s Tuin

landschapstuin

Welkom in onze tuin!

Toen wij hier in 1985 kwamen wonen, troffen wij een nogal verwaarloosde tuin met een flink stuk bos en boomgaard aan. Geleidelijk hebben we de 5.500 m² grotendeels in een tuin veranderd. Een sloot deelt het perceel in tweeën. Aan de oostkant van het woonhuis bevinden zich een bostuin, een kleine boomgaard met een border waarin zich alles mag uitzaaien, en een witte tuin.
Ten zuiden van het woonhuis, bij het terras, is een schaduwtuin aangelegd. Aan de westkant bevinden zich enkele kleine borders. Aan de noordkant, ingeklemd tussen de dijk en het huis, ligt de moerastuin. Deze is min of meer uit nood geboren, omdat de grond daar zeer vochtig is.
Aan de overkant van de sloot, bij het bijgebouw, bevinden zich een kleine moestuin met kas en een kwekerijtje. Achter de veldesdoornhaag ligt de symmetrische tuin met het beeldje. Aan de oostkant van deze tuin, richting het bos, liggen enkele borders met rood, geel en oranje bloeiende planten, de zogenoemde Hot Garden.
De rest van het terrein in oostelijke richting, achter het tuinhuisje, is bebost. Via enkele paden kunt u hier doorheen wandelen. Zie ook de website www.e-garden.nl voor meer informatie, route, foto’s en artikelen over de tuin.

Rondleiding voor groepen (8+ personen) inclusief koffie/thee/etc: uitsluitend op afspraak, en afhankelijk van eventuele Covid-19 maatregelen.

Open Dag, ook voor individuen, zat. 25 mei 2024.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
25 mei 2024
Zaterdag
10.00
16.00
Open Dag zaterdag 25 mei 2024. Daarenboven: Groepen vanaf 8 personen op afspraak welkom. Min. groepsentree € 32,- (incl. rondleiding)
  • 4,- p.p. incl. koffie/thee en iets lekkers
  • Toegankelijk v. groepen
  • Koffie/thee te krijgen
  • Planten te koop
  • Levende tuin
  • Bewust met water
  • Landschapstuin
  • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?