Haus Eyl
Schlenk 14
47551 Bedburg-Hau Germany
+49 17 08 60 40 25
Routeinformatie

Haus Eyl is bereikbaar ondanks verschillende borden die doen vermoeden dat de weg is afgesloten. Deze borden verwijzen naar het dorp Huisberden, dat wel volledig afgesloten is. De borden kunt u negeren en de route volgen.
Haus Eyl ligt vlak over de grens, 10 autominuten vanaf s'-Heerenberg.

Honden zijn niet toegestaan, voor hulphonden met bewijs maken wij een uitzondering, wel verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch aan te melden.

Haus Eyl

landschapstuin

Een wilde droomtuin die uitnodigt om opgewonden en nieuwsgierig over het terrein te dwalen.

In de 14e eeuw werd op deze locatie een waterburcht met een dubbelgrachtenstelsel gebouwd. Rond 1300 heette het huis nog Weilhusen. Het werd vervolgens hernoemd toen zijn erfgenaam-dochter Jutta met Elbert von Eyl trouwde.

Eyl heeft een rustiek, typisch Nederrijns karakter. De dubbele grachten geven het geheel in veel opzichten een bijzondere charme. De Eyl-tuin bestond aanvankelijk hoofdzakelijk uit een overgebleven boerderijtuin, op de zogenaamde motte, de verhoging tegenover de buitenburcht waarop een waterburcht heeft gestaan. Daarnaast plantte de toenmalige huurder vanaf 1908 populieren, fruitbomen, wilgen, meidoorn- en buxushagen. Vanuit vogelperspectief kun je zien dat het een driehoekige kavel is. De afgelopen jaren zijn met veel liefde en aandacht vele bloembollen, vaste planten en bomen geplant, hetgeen de tuin tot een fantastische oase heeft gemaakt die een bezoek tot een bijzondere ervaring maakt.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
14 april 2024
Zondag
11.00
17.00
28 april 2024
Zondag
11.00
17.00
19 en 20 mei 2024
Zondag
11.00
17.00
Maandag
11.00
17.00
Groepen op afspraak welkom.
  • 3,-
  • Toegankelijk v. groepen
  • Toilet beschikbaar
  • Koffie/thee te krijgen
  • Planten te koop
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?