Heksenberg
Roermondlaan 16 3500 Hasselt
België
+32 (0)11 223401   +32 (0) 474 501330
Routeinformatie

Grote ring rond Hasselt. Afslag: Eindhoven – Zonhoven (N74) - Bokrijk.
Onmiddellijk na de brug over het kanaal rechts, in de richting van Genk – Bokrijk (N75).
Na 800m, op het eerste ronde punt, links.
Na 20m al naar rechts en deze baan, die eerst een grote bocht naar links en daarna naar rechts maakt, volgen.
De eerste straat rechts onmiddellijk na deze bocht is de Roermondlaan. Nummer 16 vind je na nog een bocht naar links in deze straat.

Komende uit het noorden via de N74: net voor de brug over het kanaal links richting Bokrijk (N75). Volg verder zoals hierboven vanaf na 800m.

Heksenberg

liefhebberstuin

Hagen verdelen de tuin in verschillende tuinkamers, elk verschillend van vorm, grootte, kleur en inhoud. Van op het terras kijk je door de centrale as die het hart van de tuin vormt. De as is opgebouwd met een aantal beeldende kenmerken die terug te vinden zijn in de werken van Jan Van Eyck. Ook de bloemenborders zijn opgebouwd op basis van enkele regels van de beeldende kunst. Zo kom je tijdens het bezoek te weten welke belangrijke rol een driehoek hierbij speelt. Door jaren lang verzamelen/uittesten is er een verzameling bijzondere vaste planten ontstaan die in de omstandigheden van onze tuin probleemloos overleven. Naast verschillende bloemenborders is er in de tuin een vijver, geraniumtuin, hostalaantje, pergola, struikenborder, pulmonaria en epimedum collectie verwerkt. Achteraan, verscholen achter hagen, wordt er op verschillende manieren compost gemaakt. De kippen zijn van de buren. In de winter geven enkele hamamelis struiken en een collectie sneeuwklokjes kleur aan de tuin. Enkele beelden van Jan Peirelinck, Willy Ceyssens, Lut Brackx en Jan Verschueren benadrukken de eigenheid van onze tuin en vertellen het verhaal van ons gezin. In het huis hangen schilderijen van Herman Maes en Luce, de vrouw des huizes. Zo vormen natuur en beeldende kunst een eenheid, waarbij het leven in harmonie met de natuur het belangrijkste doel blijft.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
30 juni 2024
Zondag
10.00
17.30
11 augustus 2024
Zondag
10.00
17.30
15 september 2024
Zondag
10.00
17.30
Groepen uitsluitend op afspraak, max 15 personen
  • 3,00 (incl. koffie/thee + cake)
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Koffie/thee te krijgen
  • Levende tuin
  • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?