Hortus Alkmaar
Berenkoog 37
1822 BH Alkmaar Nederland

Hortus Alkmaar

landschapstuin

De Hortus Alkmaar is een bijzondere kruidentuin. Verscholen tussen de gebouwen op een industrieterrein bevindt zich een prachtige oase met daarin de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van Nederland.

Op een oppervlak van 2 hectare staan meer dan 600 verschillende soorten planten, waaronder veel inheemse, maar ook soorten uit andere werelddelen zoals Amerika, Afrika en Azië.
De Hortus Alkmaar is een heel afwisselende tuin door de combinatie van productiebedden en verschillende plantengemeenschappen. Zo is er onder andere een moeras, duinflora, een stukje heide, rotstuin en een Amerikaans en Europees bos.

De planten groeien in optimale leefomstandigheden. In de tuin wordt op een zo natuurlijk mogelijke manier geteeld. Dat betekent dat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. De tuin heeft dan ook al meer dan 15 jaar het EKO-keurmerk van Skal. De collectie is deels afkomstig uit andere ecologische tuinen in Europa. De rest komt uit eigen verzamelingen. Er zijn ook verschillende bijzondere soorten planten bij, zoals gentianen, orchideeën, wilde cyclamen en alruinwortel.

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Van 05-06 t/m 01-01
Zaterdag
12.00
17.00
Zondag
12.00
17.00
Geopend van mei tot en met september elk weekend (zaterdag en zondag) van 12.00 – 17.00 uur.

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons