Kasteel Lunenburg
Langbroekerdijk A 97
3947   BE Langbroek

Kasteel Lunenburg

landschapstuin

Vanaf de Langbroekerdijk kunnen voorbijgangers een glimp opvangen van de tussen de bomen verscholen kasteeltoren. Van oorsprong is Lunenburg een 13e eeuwse woontoren. De tuin rondom de toren is 15 hectare groot en is ontworpen rond bomen, water en vergezichten. Er is ondermeer een yinyang vijver, een filosofen hoekje, een grijze tuin en een varentuin. Het natuurproject achter de kasteeltuin is ontwikkeld voor het behoud van de weidevogels. Het ijsvogeltje vertoeft hier graag en er worden regelmatig reeën gezien.

Wandelroutes
Tijdens het opentuin weekend op 11 en 12 juni zijn er wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u een spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes, uilenkasten, ooievaarsnest, vleermuiskasten en ons XXL insecten hotel.

Terras
De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u heerlijk uitrusten en genieten van een kop koffie, thee of fris met wat lekkers er bij.

Arboretum
Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee een indrukwekkend arboretum is ontstaan.

Zelfgekweekte planten te koop
De planten die tijdens het opentuin weekend te koop zijn, worden door hoveniers Jos Wijma en Jaco Noort deels zelf gekweekt in de kas.

Zaagkunst
Tijdens het opentuin weekend laat meermalig Nederlands kampioen zaagkunst Dave Harmsworth zien hoe hij van stukken boomstam prachtige beelden maakt. Ook is zijn kunst te koop en is de opbrengst voor het goede doel. Op www.treeworks.nl kunt u Dave’s kunst alvast bewonderen.

Goed doel
Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de planten en catering komt volledig ten goede aan een goed doel in de regio

Foto's

Openingstijden
Open op
afspraak
Van 01-01-22 t/m 31-12-22
Op Afspraak
Voor tuinclubs
ma t/m vr
Van 11-06-22 t/m 12-06-22
Zaterdag
10.00
17.00
Zondag
10.00
17.00
Open voor groepen op afspraak.
  • 4,00
  • Korting voor leden
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Planten te koop
  • Honden toegestaan
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons