Kasteel Lunenburg
Langbroekerdijk A 97
3947   BE Langbroek

Kasteel Lunenburg

park

Vanaf de Langbroekerdijk kunnen voorbijgangers een glimp opvangen van de tussen de bomen verscholen kasteeltoren. Van oorsprong is Lunenburg een 13e eeuwse woontoren. De tuin rondom de toren is 15 hectare groot en is ontworpen rond bomen, water en vergezichten. Er is ondermeer een yinyang vijver, een filosofen hoekje, een grijze tuin en een varentuin. Het natuurproject achter de kasteeltuin is ontwikkeld voor het behoud van de weidevogels. Het ijsvogeltje vertoeft hier graag en er worden regelmatig reeën gezien.

Wandelroutes
Tijdens het opentuin weekend zijn er wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u een spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes, uilenkasten, ooivaarsnest, vleermuiskasten en ons nieuwe XXL insecten hotel.

Terras
De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u uitrusten en genieten van wat lekkers. Kaasboer van Leeuwen uit Doorn zal met de sympathieke Citroenbus aanwezig zijn met een heerlijke lunch, hapjes en drankjes. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet.

Muziek
Op zondag 13 juni kunt u in de tuin genieten van een voorstelling van SalonEnsemble La Vie En Rose dat bestaat uit prominente, gelouterde en gelauwerde musici uit de gelederen van het Radio Filharmonisch Orkest, Orkest van de Achttiende Eeuw, ASKO/Schoenberg en Mondriaan Kwartet. Plus gris, plus sage… maar met onverminderd enthousiasme klinken de pikante polka’s, trotse tango’s, wufte walsen, geinige genrestukjes en licht-klassieke meesterwerken in verrassende arrangementen.

Arboretum
Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee een indrukwekkend arboretum is ontstaan.

Zelfgekweekte planten te koop
De planten die tijdens het opentuin weekend te koop zijn, worden door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas.

Zaagkunst
Tijdens het opentuin weekend laat meermalig Nederlands kampioen zaagkunst Dave Harmsworth zien hoe hij van stukken boomstam prachtige beelden maakt. Ook is zijn kunst te koop en is de opbrengst voor de Voedselbank. op www.treeworks.nl kunt u Dave’s kunst alvast bewonderen.

De Voedselbank
Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de planten en catering komt volledig ten goede aan de Voedselbank Kromme Rijn en Utrechtse Heuvelrug.

Foto's

Openingstijden
Open op
afspraak
Van 01-01-21 t/m 31-12-21
Op Afspraak
Voor tuinclubs
Groepen op afspraak. HET OPEN WEEKEND VAN JUNI KAN HELAAS NIET DOORGAAN !!
  • 4,00
  • Korting voor leden
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Kunst te koop
  • Planten te koop
  • Honden toegestaan
  • Park
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons