Kasteel Lunenburg
Langbroekerdijk A 97
3947   BE Langbroek
0343 565019   06 51716161

Kasteel Lunenburg

landschapstuin

Vanaf de Langbroekerdijk kunnen voorbijgangers een glimp opvangen van de tussen de bomen verscholen kasteeltoren. Van oorsprong is Lunenburg een 13e eeuwse woontoren. De tuin rondom de toren is 15 hectare groot en is ontworpen rond bomen, water en vergezichten. Er is ondermeer een yinyang vijver, een filosofen hoekje, een grijze tuin en een varentuin. Het natuurproject achter de kasteeltuin is ontwikkeld voor het behoud van de weidevogels. De ooievaars en het ijsvogeltje vertoeven hier graag en er worden regelmatig reeën gezien.

Wandelroutes
Tijdens het opentuin weekend op 8 en 9 juni zijn er wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u een spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes, uilenkasten, ooievaarsnest, vleermuiskasten en het XXL insecten hotel.

Terras
De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u heerlijk uitrusten en genieten van een kop koffie met wat lekkers er bij, een lunch of borrelplank.

Arboretum
Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee een indrukwekkend arboretum is ontstaan.

Zelfgekweekte planten te koop
De planten die tijdens het opentuin weekend te koop zijn, worden voor een deel door hoveniers Jos Wijma en Jaco Noort gekweekt in de kas.

Zaagkunst
Tijdens het opentuin weekend laat meermalig Nederlands kampioen zaagkunst Dave Harmsworth zien hoe hij van stukken boomstam prachtige beelden maakt. Ook is zijn kunst te koop en is de opbrengst voor het goede doel. Op www.treeworks.nl kunt u Dave’s kunst alvast bewonderen.

Goed doel
Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de planten en catering komt volledig ten goede aan het Droomhuis in Wijk bij Duurstede.

Voor tuinclubs is de tuin op werkdagen gedurende het hele jaar op aanvraag te bezoeken. Een van onze hoveniers zal u rondleiden door de aangelegde tuin en indien u wenst ook door het aangrensende natuurgebied.

Openingstijden
Open op
afspraak
1 januari t/m 31 december 2024
Op afspraak
Voor tuinclubs
ma t/m vr
8 en 9 juni 2023
Zaterdag
10.00
16.00
Zondag
10.00
16.00
Open voor groepen op afspraak op werkdagen gedurende het hele jaar. Op 8 & 9 juni 2024, tijdens het opentuin weekend, is d etuin voor iedereen geopend van 10 tot 16 uur.
  • 4,00
  • Korting voor leden
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Planten te koop
  • Honden toegestaan
  • Bewust met water
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?