Kasteel Lunenburg
Langbroekerdijk A 97
3947   BE Langbroek

Kasteel Lunenburg

landschapstuin

Vanaf de Langbroekerdijk kunnen voorbijgangers een glimp opvangen van de tussen de bomen verscholen kasteeltoren. Van oorsprong is Lunenburg een 13e eeuwse woontoren. De tuin rondom de toren is 15 hectare groot en is ontworpen rond bomen, water en vergezichten. Er is ondermeer een yinyang vijver, een filosofen hoekje, een grijze tuin en een varentuin. Het natuurproject achter de kasteeltuin is ontwikkeld voor het behoud van de weidevogels. Het ijsvogeltje vertoeft hier graag en er worden regelmatig reeën gezien.
Wandelroutes, vogelhuisjes en terras met lekkers
Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u een spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes.
De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hierkunt u uitrusten en genieten van wat lekkers. Kaasboer van Leeuwen uit Doorn zal met de sympathieke Citroenbus aanwezig zijn met een heerlijke lunch, hapjes en drankjes. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet.
Arboretum
Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee een indrukwekkend arboretum is ontstaan.
Imker
Nog zelden heeft u een imker zo enthousiast horen vertellen over de wondere wereld van de bijenvolken. Ton Nahuijsen weet de bezoekers te fascineren met zijn verhalen bij zijn bijenstal.Bij zijn vrouw Lida kunt u terecht voor het kopen van honing uit eigen tuin.
Zelfgekweekte planten te koop
De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas en schaduwhallen.
Kunst
In het Koetshuis is de verkoop-expositie van drie zeer diverse kunstenaars. Rini Klaver toont haar bronzen beelden, Thea Figee exposeert met geblazen objecten en miniatuur prenten. Cornelis de Koning is fijnschilder, geheel in de traditie van de oude meesters zoals Caravaggio en Vermeer en toont stillevens op paneel.
Het Droomhuis
Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de honing van onze imker, planten, catering en (een deel van de) kunst, komt volledig ten goede aan Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede.
Voor meer informatie over dit bijzonder project zie www.stichtingdroomhuis.nl

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
  • 4,00
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Toegankelijk v. groepen
  • Kunst te koop
  • Planten te koop
  • Honden toegestaan

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons