Natuur en tuin Noordbroek
Slochterstraat 14
9635 BM Noordbroek Nederland

Natuur en tuin Noordbroek

landschapstuin

Als u onze oprit oploopt gaan we direct linksaf het bospad op. U merkt direct dat we hier op een natuurlijke manier aan het tuinieren zijn. Zeg maar met de losse hand, de natuur is het uitgaanspunt.
In het bosgedeelte van de tuin staan bomen en struiken die bloeien en vrucht dragen o.a, Robinia Gladitsia, Stewartia en Decaisna. Hier veel onderbeplanting die goed schaduw en droge grond verdraagt o.a. ruim 30 soorten varens, Epimedium, Vinca’s. We passeren de paddenpoel en de waterloop met waterval. In het voorjaar staat het vol met sneeuwklokjes, narcissen, botanische tulpjes en de Bleu bell’s. Er zijn er ooit z’n 4000 gepoot. En om niet te vergeten de Helleborus in vele kleuren. Zo hebben we het hele voorjaar bloei tot in mei. Dan zit er blad aan de bomen en wordt de grond droger en gaan o.a. de Polygonatum, Boehmeria, Paris, Deinanthe en Disporum bloeien.
Bij het grote grasveld met 2 lange borders, één echte schaduw en de ander in de volle zon. In 2017 is deze opnieuw beplant. Het is hier heerlijk zitten, te genieten van de rust en het getjilp van de vogels. En de roos Kliftsgate die tot 15 hoog in de boom is gegroeid. Op het gazon staan vier fruitbomen. Tussen bos en gazon is een royaal aangelegde vijver. Zo komen we bij de kruidentuin. De kruiden worden volop gebruikt in de keuken.
We steken de oprit over en komen bij de kas met o.a perzik, vijg en druif, naast de kas een bescheiden moestuin. De vele slakken hebben ons aardig ontmoedigd..
We lopen om de kas heen onder de Paulownia door en langs de kweepeer en komen we bij nog een gazon met 2 kleinere borders. Als we doorlopen langs het huis komen in ons mysterieus stukje tuin. Vinden we zelf tenminste. Met grote varens (80/100 cm hoog) en grote hoek met Polygonatum en een zitje.
Alle planten zijn van naam voorzien en anders: vraag gerust.

De tuin is gratis te bezoeken, al hebben we wel een bus van het M.S. Fonds voor een kleine gift.
Er is koffie en thee te verkrijgen. Groepen tot ongeveer 20 personen.
De tuin is 21 are groot en zoals de naam al zegt: we hebben hem bij de aanleg een natuurlijk uiterlijk te geven.

Foto's

Openingstijden
Vandaag
Gesloten
Van 01-01 t/m 01-01
Op Afspraak
Groepen zijn ook welkom, graag na afspraak
  • 3,00 (koffie/thee + lekkernij en rondleiding)
  • Toegankelijk v. kinderen
  • Koffie te krijgen
  • Levende tuin

Bezoek mijn tuin

Blijf op de hoogte Meld u aan voor de nieuwsbrief
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin en meld je direct aan! Meld jouw tuin aan!
Groei&Bloei Wie zijn we, wat doen we en wat kunnen we voor jou betekenen? Over ons