Thematuin grootbladige planten
Dorpstraat 25
5386 AK Geffen Netherlands
0644329786
Routeinformatie

Tegenover de fietsenwinkel hartje Geffen.

Thematuin grootbladige planten

liefhebberstuin

Een verzameling van veelal onbekende grootbladige heesters, bomen en vaste planten. Gelegen op het zuidwesten met leuke smalle paadjes en hoekjes.
De tuin is in 2020 opgezet en inmiddels al volledig beplant. Nog een plekje zoeken voor een heester of boom is al niet meer mogelijk. Dit maakt de tuin wel heel intiem. Het is dan ook geen grote tuin met een oppervlakte van circa 300m2.

Er staan o.a. grootbladige magnolia’s, de Hovenia Dulcis, de Loqaut, een Clethra Barbinervis, Rhamnus Imeratina, grootbladige Salix soorten, een Arbutus hybride (× andrachnoides), Cercis Gigantae, de kronkelmoerbei en zo gaat het lijstje nog even door.

De lijst met vaste planten is eindeloos en er valt veel te ontdekken. Het is stiekem ook een beetje een verzamelaars tuin geworden. Maar dan wel met het thema groot rustig blad. Er is veel groen in de tuin met de nadruk op groen en niet op bloei. Vele varens en schaduwplanten doen het prachtig. Een jungle is het nog net niet maar dat zal niet lang meer duren.

De tuin is nog in ontwikkeling en sommige planten zijn nog niet volgroeid maar het is al wel een hele mooie rustige oase geworden. Wil je komen kijken dan kan dat door een smsje of een appje. Een mail kan ook echter wordt deze niet dagelijks gecheckt.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
22 april t/m 31 oktober 2024
Op afspraak
  • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?