Tjitske’s tún
Treem 9
9051 PH Stiens Netherlands
06 38 10 30 39

Tjitske’s tún

liefhebberstuin

Aan de rand van het dorp Stiens ligt deze weelderige liefhebberstuin, rondom een vrijstaand huis in een mooie, groene wijk.
De voortuin, zijtuin en in verhouding brede achtertuin zijn gevuld met diverse (kleinere) bomen, heesters, rozen, vaste planten, siergrassen en vaak zelf gezaaide eenjarigen. In het voorjaar een mini Keukenhof, in de zomer weelderige borders met heel veel planten, hoe meer hoe beter… een gazon inclusief pinksterbloemen en madeliefjes, fungeert als rustgevende factor in deze bloemexplosie.
De tuin is in de loop der jaren gegroeid en uiteraard ook wel veranderd. Van kindertuin inclusief trampoline, schommel, kippen en konijnen, nu naar een volwassen tuin met mooie, soms verrassende plantcombinaties. Ook de potten border is goed gevuld. De tuin is met 600 vierkante meter niet super groot, toch valt er genoeg te zien.
En wees gewaarschuwd: deze plantengek kan uren praten over de tuin!
Mooie foto’s maken in de tuin is ook een hobby van mij. Benieuwd geworden naar mijn tuin? Maak dan een afspraak! Vanwege de grootte van de tuin, is een groepsgrootte van 15 wel het maximale. Er zijn vaak ook stekjes te koop.

Openingstijden
Open op
afspraak
1 mei t/m 30 september 2024
Op afspraak
Alleen op afspraak geopend, bij voorkeur op woensdag, vrijdag of zaterdag. Niet op zondag. Bij mooie nazomer ook in oktober nog geopend.
  • Toegankelijk v. groepen
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Toilet beschikbaar
  • Koffie/thee te krijgen
  • Planten te koop
  • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?