Tuin Siem van Langen
De Stek 28
1733 KA Nieuwe Niedorp Netherlands

Tuin Siem van Langen

liefhebberstuin

Een verrassende tuin aan De Stek! Een fraai vormgegeven, middelgrote tuin (perceeloppervlak totaal 540 m2) met een grote verscheidenheid aan vaste planten, grassen en heesters. Vanaf de diverse terrassen en zithoekjes is het niet alleen genieten van de tuin, maar ook van het uitzicht op het aangrenzende water en open landschap.

In 2017 zijn we op De Stek komen wonen. De toen aanwezige tuin paste niet zo zeer bij onze smaak waardoor we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe indeling. Na eerst zelf diverse schetsen te hebben gemaakt, besloten we een tuinontwerper in de arm te nemen. Zijn basisontwerp hebben we uitgebreid met onze eigen ideeën en voorkeuren; met de huidige indeling als resultaat.

Onze tuin bestaat uit een voor- en achtertuin. De voortuin (aangepast in 2019) is een besloten tuin met een vijver. Hier nemen vier platanen een bepalende plek in. De onderbegroeiing bestaat grotendeels uit schaduwplanten.
De achtertuin is in het voorjaar van 2022 grotendeels gewijzigd. Met behulp van cortenstaal zijn vloeiende borderlijnen uitgezet waardoor de tuin vanuit ieder standpunt een verrassend overzicht heeft. Ook zijn een drietal cortenstalen bakken geplaatst waardoor een hoogte-effect ontstaat. Met name in de winter en vroege voorjaar zijn dit in de tuin bepalende elementen.
In de plantvakken staat een diversiteit van planten waardoor deze van het vroege voorjaar tot aan de late herfst een fleurig aanzicht geeft. Tevens zijn de planten grote aantrekkers van vlinders en bijen. Op de terrassen staan plantenbakken met diverse soorten Agapanthus en Eucomis.
In 2022 is ook een veranda gebouwd van waaruit je een fraaie kijk hebt in de tuin maar ook naar het naastgelegen water en weiland.

In de tuin staan beelden (keramiek en brons) van Anita van Langen opgesteld.

Kortom, een verrassende tuin met verscheidenheid aan planten en leuke hoekjes.

Openingstijden
Vandaag
gesloten
25 mei 2024
Zaterdag
11.00
17.00
22 en 23 juni 2024
Zaterdag
11.00
17.00
Zondag
11.00
17.00
21 juli 2024
Zondag
11.00
17.00
11 augustus 2024
Zondag
11.00
17.00
  • 2,50, inclusief koffie/thee en lekkernij
  • Koffie/thee te krijgen
  • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?