Voedselbos Kleindongen
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen Netherlands
Routeinformatie

Verzamelen bij de kaskeuken. Deze is links van de biologische winkel, in de kas.

Voedselbos Kleindongen

landschapstuin

Rondleiding door het voedselbos: een weldaad voor mens en dier.
Een voedselbos creëert overvloed voor mens en natuur: het zit namelijk vol met voeding voor zowel mensen als dieren. Tijdens onze rondleiding leert u wat een voedselbos is, hoe het is opgebouwd, wat u eruit kunt eten en waarom een voedselbos wederkerigheid met de natuur creëert en dus de biodiversiteit verhoogt.
De rondleiding start met een korte inleiding door eigenaren Alfons en Henriette van den Hoek, waarna voedselboscoördinator Jessica Groothart u meeneemt voor een inhoudelijke rondleiding door het voedselbos. Na afloop is er ruimte voor een gratis kopje (zelf geplukte) thee of water.

Datum: zaterdag 15 juni, 10.00-11.30 uur.
Kosten: € 12,50 p.p.
Verzamelen bij de kaskeuken

Na de rondleiding is er de mogelijkheid om na te genieten in ons voedselbos: er zijn genoeg mogelijkheden om te wandelen of uit te rusten. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk zitten bij de vijver, de schaduw opzoeken in de ‘wilgendome’, of wandelen tussen de enorme biodiversiteit en al het eetbaars in ons voedselbos.
Daarnaast is er de gelegenheid om (tegen betaling) groenten, fruit of kruiden te plukken uit ons voedselbos of de permacultuurtuin, zodat u ook thuis kunt smullen van ons bijzondere bos.

U dient zich vooraf aan te melden voor de rondleidingen. Dit kan via een email naar: jessicagroothart@hotmail.com

Wilt u alvast een indruk van ons voedselbos? Eerder waren wij al te zien op tv: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/video/manon-is-in-een-voedselbos

Openingstijden
Vandaag
gesloten
15 juni 2024
Zaterdag
10.00
11.30
Gedurende het jaar zijn er vaker rondleidingen en er zullen later dit jaar ook (zelf)plukmogelijkheden zijn. Wanneer deze informatie beschikbaar is, zullen we die hier vermelden.
  • 12,50 inclusief koffie/thee en rondleiding
  • Landschapstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?