Waterside Garden
Omloop 7
2771 NL Boskoop Netherlands
06 15 64 51 69 / olga@rijnbeek.com

Waterside Garden

landschapstuin

Gelegen op een schiereiland nabij natuurgebied de Lansing in Boskoop ligt de landschappelijke tuin Waterside Garden.

Deze tuin is aangelegd in 2022 als experimentele sortiment showtuin voor een vaste planten kwekerij, er is jaarrond een aantrekkelijk sortiment te zien door de verscheidenheid in bollen, vaste planten en een aantal niet alledaagse bomen en heesters onder het motto alles kan, niets moet. Waarbij de eigenaren hun eigen visie van grenzeloos om de wereld proberen te creëren.
De tuin is opgedeeld in verschillende zones waarin verschillende plantgroepen en combinaties gebruikt worden toch waarbij de vaste planten een hoofdrol spelen.

De noordzijde van de tuin is een schaduwtuin waarin zeer bijzondere bosplanten als Trillium, Mertensia en een verscheidenheid aan Anemone nemerosa soorten te vinden zijn, doch ook staan hier planten die later in het jaar aantrekkelijk zijn denk bijvoorbeeld aan Leucospectrum, Disporum en andere bijzonder soorten.
De westzijde van de tuin heeft een prairie stijl en hierin is duidelijk het sortiment te zien die veel door de befaamde tuinontwerper Piet Oudolf gebruikt wordt met daarin een persoonlijke ‘ touch’ van de eigenaren. Onder anderen Baptisias, Crocosmias, Asters and Salvia creëren de spannende combinaties met verschillende grassen.

De zuidwest punt van de tuin heeft een zweem van Japan met Japanse esdoorn en veel rode en gele kleuren afgewisseld met groen, bodembedekkers en veel meer.
De zuidzijde is duidelijk in een Engelse Cottage Garden sfeer ontworpen met daarin een speelse overgang vanuit Japan. Vele befaamde Engelse planten zoals Anemone ‘Frilly Knickers’®, Geranium ‘Dreamland’® en Penstemon ‘Raven’ in heerlijke combinaties met rozen en lupinen zijn hierin te vinden. De zuid border gaat vervolgens natuurlijk over in een wit-gele border, die in het oosten als eerste de warme zonenstralen vangt en deze in het geel-witte licht van de bloemen en planten weerspiegelt, terwijl de bezoeker van het zicht op het water genieten kan.

Langs het terras is een border aangelegd met een duidelijke mediterrane vibe met het warme gevoel van zuid frankrijk of de italienische gastvriendelijkheid. Hier kunt u als bezoeker heerlijk genieten van een drankje welke liefdevol wordt aangeboden door de eigenaren. Tijdens het drankje kan er nog heerlijk genoten worden van de tuin en bedacht worden welke planten goed bij u in de tuin zouden passen.
Onderweg naar het laatste gedeelte, passeert de bezoeker de kleine familie moestuin met groente bakken en een snijbloemen tuin. Als afsluiting kan de bezoeker een kijkje nemen in de droogte resistente planten tuin, waar de planten in een door de eigenaren gemaakte stenen mix geplant zijn. Hier vindt de bezoeker een mooie sortiment van klimaat adaptieve planten, de nu meer dan actueel zijn.

Na de inspirerende rondleiding door de tuin bestaat de mogelijkheid om planten te kopen. Het sortiment bevat door het jaar meer dan 700 soorten, alles in 100 % veenvrije mix, welke door de eigenaren zelf zijn opgekweekt. Ook kunnen er seizoensgebonden bloemen boeketten uit de tuin gekocht worden om thuis lekker na te genieten.
De eigenaren (Olga en Arno Rijnbeek) verheugen zich erop om u te verwelkomen in hun Waterside garden en u een gevoel mee te geven van deze werkelijk inspirerende tuin.

Openingstijden
De tuin is op afspraak geopend op Zaterdag en Zondag van 11.00-17.00 uur. Groepen zijn van harte welkom en kunnen ook op een andere dag in overleg komen. Een combinatie met een rondvaartboot door de mooie Boskoops sloten is ook mogelijk. Vraag het gerust!

Openingstijden
Vandaag
geopend
1 maart t/m 31 oktober 2024
Zaterdag
11.00
17.00
Zondag
11.00
17.00
Waterside Garden is alleen op afspraak geopend. Groepen kunnen een afspraak maken in overleg buiten de genoemde openingsdagen en tijden.
 • €10, inclusief koffie/thee met lekkernij en rondleiding
 • Toegankelijk v. kinderen
 • Toegankelijk v. groepen
 • Toilet beschikbaar
 • Koffie/thee te krijgen
 • Planten te koop
 • Overige te koop
 • Honden toegestaan
 • Levende tuin
 • Bewust met water
 • Landschapstuin
 • Kwekerij
 • Modeltuinen
 • Liefhebberstuin
Meld je tuin aan Bereik ook meer mensen met jouw tuin.
Bekijk de mogelijkheden en meld je tuin aan!
  
  
  
Tuinroute aanmelden Maakt je tuin ook deel uit van een route?
Meld die route dan bij ons aan.
  
  
  
Groei & Bloei Wie zijn we, wat doen we?
En wat kunnen we voor jou betekenen?